Over RJO Corrente

Regionaal Jeugdorkest Corrente (RJO Corrente) is een symfonieorkest voor jeugd en jongeren uit Nijmegen en omgeving. Bij Corrente staat het samen plezier beleven aan muziek voorop. Naast concerten (onder andere het traditionele 'nieuwjaarsconcert') staan er regelmatig uitjes in combinatie met een concert op het programma. In de afgelopen jaren bezochten de jonge muzikanten bijvoorbeeld het Archeon en de Efteling. Ook gaan de jonge muzikanten jaarlijks op kamp: een onvergetelijke ervaring! Het kamp wordt traditioneel afgesloten met een spetterend concert voor (groot)ouders en bekenden. 

Ter voorbereiding op het 'grote' RJO Corrente is er RJO Corrente junior voor kinderen van 7 tot 13 jaar die nog niet zo lang les hebben.

Kortom: Corrente is leuk! Daarom blijven de meeste kinderen jarenlang lid. Dat zorgt voor continuïteit en de kwaliteit.

Over de dirigent

Hallo!

Mijn naam is Guido Jansen. Ik ben de initiatiefnemer en dirigent van RJO Corrente en RJO Corrente junior. In 1987 behaalde ik mijn diploma Docerend Musicus viool aan het conservatorium te Maastricht. In 1989 studeerde ik af als Uitvoerend Musicus. Ook volgde ik directielessen.

Na een aantal jaren vioolles gegeven te hebben, ontdekte ik dat het samen muziek maken in een ensemble voor leerlingen een onontbeerlijke ervaring is. Samen bewegen, samen klinken, samen luisteren, samen stil zijn, maar ook samen lachen, maken orkestspel tot iets magisch. Rond 1993 ontstond uit een samenspelgroep de eerste aanzet tot wat nu RJO Corrente is. Met behulp van vele enthousiaste ouders, die mijn initiatief ondersteunden, is het orkest gegroeid tot de dynamische groep die het nu is. 

Op dit moment dirigeer ik RJO Corrente, speel ik viool in diverse orkesten, geef ik vioolles en werk ik op het Montessoricollege te Nijmegen als muziekdocent. Maar natuurlijk is RJO Corrente mijn oogappel ! : ) Tot gauw een keer bij Corrente! 

Guido Jansen

Voor vioolles kun je natuurlijk ook bij mij terecht: http://www.vioollesnijmegen.nl.

Je kunt me ook een e-mail sturen:
voor vioolles: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;
voor Corrente: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Over de Stichting Vrienden van RJO Corrente

De Stichting Vrienden van Regionaal Jeugdorkest Corrente is opgericht door ouders van de orkestleden, met als doel de continuïteit en de kwaliteit van het orkest te bevorderen. Dit doet de Stichting onder andere door het organiseren van activiteiten met en voor de leden van Corrente (het jaarlijkse kamp, uitwisselingsprojecten), door te assisteren bij de organisatie van repetities en optredens, door het verzorgen van publiciteit en door financiële middelen beschikbaar te stellen voor de aanschaf van diverse benodigdheden. 

Donateur worden?

Corrente stelt uw donatie zeer op prijs. Elke gift, ongeacht het bedrag, is welkom. Alle donateurs ontvangen jaarlijks een uitnodiging voor één of meer optredens van RJO Corrente. Ook worden zij op de hoogte gehouden van ontwikkelingen rond het orkest. 

Voor informatie over Corrente kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..